Общинската болница във Велинград може да разсрочи последната вноска за

...
Общинската болница във Велинград може да разсрочи последната вноска за
Коментари Харесай

Болницата във Велинград иска нова отсрочка по дълга към Здравната каса

Общинската болница във Велинград може да разсрочи последната вноска за декември от погасителния проект по дългаси към Здравната каса, според съглашението сред двете ведомства. Това е решението на Надзорния съвет на НЗОК от съвещание, извършено на 15 ноември, оповестиха от лечебното заведение.

Управителят на болничното заведение е приложил нов погасителен проект за разсрочване на сумата от 218 765,50 лева, ведно със законната рента в размер на 12 579,02 лева, представляваща последна вноска за декември 2022 година Тя ще бъде погасена на 6 вноски, всяка по 36 460.92 лева - това се прецизира в решението на Надзорния съвет.

Вземането произтича от влезнало в действие правосъдно решение за 368 804,30 лева за възобновяване (заплатена активност по клинични пътеки), 24 661,20 лева – за заплатени медицински произведения, както и общо 468 лева – правосъдни и деловодни разходи пред двете инстанции, които се произнесоха в интерес на Здравната каса.

Болницата във Велинград бе наказана да възвърне на НЗОК безпричинно получените суми, откакто е установено, че лекарите, вписани като причинители на здравната активност по клинични пътеки, нямат здравна подготовка и не дават отговор на условията на медицинските стандарти, използвани все още на осъществяване на активността.

До момента е погасена към половината от дълга.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР