Общините да имат право да глобяват шофьори, които извършват нарушения

...
Общините да имат право да глобяват шофьори, които извършват нарушения
Коментари Харесай

ГЕРБ пак иска общините да глобяват шофьори

Общините да имат право да глобяват водачи, които правят нарушавания на тяхна територия, само че единствено в случай че те са снимани с камерите на локалните управляващи. Това предложение вършат депутати от ГЕРБ с промени в Закона за придвижване по пътищата.

С проектозакона се предлага още при прекъсване за инспекция органите на реда с изключение на документите на лидера, да ревизират и тези на пасажерите, както и да им връчват невръчените електронни фишове.

Малко преди края на 48-ото Народно заседание сходен законопроект бе входиран още веднъж от ГЕРБ. Сега вносители с изключение на Александър Ненков и Маноил Манев, са Христо Терзийски, Младен Маринов, Анна Александрова и Евгения Алексиева.

Идеята още веднъж е избрани чиновници в общините да могат да връчват електронни фишове за нарушавания, когато водачите отидат да си платят налозите. Предлага се 70% от постъпилите санкции да отиват в бюджетите на локалните управляващи, в случай че въпросните нарушавания са снимани с общинска камера.

Подобна концепция в края на октомври предходната година отбрани и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Тогава той съобщи, че Столична община има запас да следи нарушаванията, защото има към 600 камери. По думите на Георгиев постъпилите средства могат да се вложат в възстановяване на пътната сигурност.

Предоставянето на опция и на общините да реализират надзор върху разпоредбите за придвижване по пътищата безспорно ще понижи случаите на ПТП, в това число и тежки такива в границите на обитаемоте места със починали и ранени жители “, се показват в претекстовете към законопроекта.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР