Общината в Габрово е изградила първата площадка за свободно разхождане

...
Общината в Габрово е изградила първата площадка за свободно разхождане
Коментари Харесай

Габрово се сдоби с площадка за свободно разхождане на домашни любимци

Общината в Габрово е построила първата площадка за свободно разхождане на домашни любимци в града. Теренът е с обща повърхност 730 квадратни метра и е разграничен на две зони - за дребни породи и за едри породи.

Паркът е ситуиран паралелно на река Янтра на изхода от Габрово към Велико Търново, оповестява Галина Витанова от общината пред Българска телеграфна агенция.

Монтирани са уреди за игра и образование на домашни любимци, създадени в дърводелската работилница на общинското дружество "Благоустрояване " с материали от отстранени дървета от градските пространства. Сред оборудванията има везна за прекосяване, естакада за кучета, тунел, кучешки слалом, стъпала за катерене с друга височина и диаметър.

На площадката има места за отдих на стопаните и декоративна растителност. От общината припомниха, че при влизане и излизане кучетата би трябвало да бъдат с каишка, а притежателите са длъжни да почистват отпадъците неотложно след тях. Домашните любимци не би трябвало да бъдат оставяни без контрол, а нападателни животни не се позволяват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР