Общината в Бобов дол продава две училища, закрити преди повече

...
Общината в Бобов дол продава две училища, закрити преди повече
Коментари Харесай

Община Бобов дол продава закрити преди десетилетия селски училища



Общината в Бобов дол продава две учебни заведения, закрити преди повече от 20 години, решението да бъдат оповестени към този момент е взeто от Общинския съвет.

Приета е Програма за предписание с общински парцели, в която са включени към 180 обекта, които ще бъдат препоръчани за обмен.

Училището в едно от най-големите села - Мламолово е оповестено за обмен с начална цена от 64 000 лева Вече има и претенденти да го закупят. Сдружение, ръководено от албанец, който имал желание да прави в сградата  център за обществена интеграция за настаняване на фамилии в риск.

" Два етажа, седем стаи са на горния етаж, две образователни стаи, физкултурен салон. Сдружението купува учебното заведение. Това ще бъде обществен дом за интеграция. Ще се настаняват хора изпаднали в потребност, такива краткотрайно без жилища, до момента в който им се обезпечат жилища, бабите в селото ще мога да учат занаяти... ", сподели кметът на село Мламолово Милчо Михайлов.

Общината продава и някогашния дом за заболели хора и учебното заведение в село Горна Козница.

Общинските съветници са дали единодушие и да се отдадат чартърен или да се разгласят за продажба 159 броя ниви и овощни градини в разнообразни села  на територията на общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР