Общината ще обжалва съставения акт с посочените нарушения, а Изпълнителна

...
Общината ще обжалва съставения акт с посочените нарушения, а Изпълнителна
Коментари Харесай

Шофьор на Паяк остана без книжка, след като вдигна колата на сл...

Общината ще апелира формирания акт с посочените нарушавания, а Изпълнителна Агенция " Автомобилна Администрация " (ИААА) е почнала вътрешна инспекция по случая, която би трябвало да откри има ли корист със служебно състояние, осведоми Българска национална телевизия.

 

Скандалът станал, откакто общинският паяк вдигнал погрешно паркирана пред постройката на ИААА - Пловдив, кола. Служител на " Паркиране и репатриране " твърди, че на паркинга, където е била закарана колата, пристигнали двама, като единият бил с униформа на ИААА, който обиждал и заплашвал чиновниците.

 

Скандалът избухнал, откакто общинският репатриращ автомобил вдигнал погрешно паркирана пред ДАИ Пловдив кола.

" След като минахме с паяка, констатирахме нарушаване на кола, която е спряла пред знак, с който е неразрешено прекъсването и паркирането. След което докарахме колата тук, тръгнахме за различен сигнал ", споделя Николай Атанасов – чиновник на Оперативна програма " Паркиране и репатриране ".

 

През това време притежателят на вдигнатия автомобил, който се оказал чиновник на ДАИ Пловдив, открил неналичието му и отишъл на наказателния паркинг, с цел да си заплати санкцията.

 

" Идват две лица - единият с униформа на ДАИ. Той непрекъснато наскърбява, заплашва нашите чиновници, също по този начин твърди, че ще се върне и ще - изтъквам - " ще видите какво ще се случи ", споделя Нъшан Деркалестаниан от Оперативна програма " Паркиране и репатриране ".

 

Инспекторът от ДАИ даже залепил фиша с санкцията си върху будката на наказателния паркинг. След това дружно със своя сътрудник изчакал паяка да се върне и почнала изненадваща инспекция. На водача на репатрака е формиран акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка.

 

Констатираните нарушавания са липса на лиценз за осъществяване на публичен превоз, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница.

 

Казаха, че наложително би трябвало да ми вземат книжката, наложително би трябвало да спрат автомобила. Не работя сега - нито работя, нито си карам персоналната кола. Вързаха ми ръцете отвред ", споделя Димитър Стоянов, който е водач на паяка.

 

Стоянов подписал формирания акт с възражения.

 

Деркалестаниан изясни, че всички констатации са неоснователни, защото общинско дружество " Паркиране и репатриране " не прави комерсиална активност.

 

Ден след скандалния случай контрольор на държавната автомобилна администрация от София дойде в Пловдив, с цел да ревизира дейностите на техния чиновник. От " Автомобилна администрация " обявиха, че формираният акт е поради неналичието на лиценз за транспорти на товари.

 

" Нека да проверим случая. Не можем да твърдим че има противозаконни транспорти, без да сме открили обстоятелства и условия за осъществената инспекция ", разяснява Антон Ставрев от " Автомобилна администрация ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР