Общинарите от ППДБ са склонни да оттеглят кандидатурата на Борис

...
Общинарите от ППДБ са склонни да оттеглят кандидатурата на Борис
Коментари Харесай

Общинарите от ППДБ склонни да оттеглят кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС

Общинарите от ППДБ са склонни да отдръпват кандидатурата на Борис Бонев за ръководител на СОС,, базирайки се на съветници от опозицията.

 

Обяснението им бе, че работата би трябвало да се отпуши, а съществена спънка за това е, че всички партии са срещу Бонев и сътрудниците от ППДБ ясно виждат това откакто и през днешния ден кандидатурата му не мина.

 

Проблемът е, че не е ясно по какъв начин ще реагират съветниците от “Спаси София ”, които са в коалиция с ППДБ, в случай че кандидатурата на техния водач бъде оттеглена. Самият Бонев се бе заканил, че не желае поддръжка от ГЕРБ и в случай че получи такава, ще изтегли своите 7 съветници от групата.

 

“ГЕРБ са споделили, че не поддържат Бонев, само че е допустимо да гласоподават за различен претендент от ППДБ, само че не и от хората на “Спаси София ”, обявиха от втората по величина група в СОС.

 

Както и на 13 ноември, и през днешния ден след две секрети гласувания резултатите се повториха и СОС още веднъж не съумя да си избере ръководител. При първото гласоподаване ППДБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и “Възраждане ” поддържаха своите претенденти, а на балотажа Бонев още веднъж взе 23 гласа, а Тонова - 9. И в двете гласувания групата на ГЕРБ-СДС, която е от 14 души, не взе участие. За да бъде определен ръководител на съвета са нужни най-малко 31 гласа от общо 61 в СОС.

 

Трети опит за избор на ръководител ще бъде на 30 ноември.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР