Община Видин шест дни се погрижи за изхранването на бежанците,

...
Община Видин шест дни се погрижи за изхранването на бежанците,
Коментари Харесай

Община Видин продължава да подпомага украинските бежанци

Община Видин шест дни се погрижи за изхранването на бежанците, които са настанени в два хотела в нашия град. Днес заместник-кметът Борислава Борисова посети украинските жители. Заедно с нея бяха шефът на Общинскотопредприятие „ Социални действия “ Лиляна Косовска и чиновници от предприятието, както и ръководителят на Общинския съвет по наркотичните субстанции Лора Стоянова и психологът Веселка Димитрова и Евгени Цветков, медицински експерт от звено „ Детско и учебно опазване на здравето “. Те се срещнаха с украинските жители, с цел да схванат от какво още се нуждаят, както и да им занесат домашни такъми.Намерилите леговище във Видин украинциполучиха още медицински консумативи и медикаменти.Общината спомага и за обезпечаване на навременни медицински грижи за бежанците. Във връзка с това в медицински центрове във Видинвече се извършават прегледи от лекари-специалисти.

Заместник-кметът осведоми бежанците, че е основана организация за даване на психични съвещания на тези от тях, които се нуждаят от сходна поддръжка. Обсъдено беше и какви стъпки е належащо да подхващат украинските жители, в случай че желаят децата им да посещават видински учебни заведения и детски градини. За украинските деца Общината е подготвила и разнообразни културни развлечения, като през днешния ден те ще имат опция да гледат представлението на Държавен куклен театър-Видин „ Трите прасенца “.

Борислава Борисова се срещна и с момче от Одеса във връзка неговия 14-и рожден ден. Детето, което е във Видин дружно с майка си, вуйна си и 5-годишната си сестричка, получи дарове от Общината.

От своя страна украинските жители изрекоха своята огромна признателност към общинското управление, че в този тежък за тях миг получават заслон, храна и най-много морална поддръжка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР