Община Велико Търново надгражда проекта Патронажна грижа“ с предоставяне на

...
Община Велико Търново надгражда проекта Патронажна грижа“ с предоставяне на
Коментари Харесай

1,4 млн. лева за "Патронажна грижа" във Велико Търново

Община Велико Търново надгражда плана „ Патронажна грижа “ с даване на интегрирани здравно-социални услуги и психическо консултиране, помощ при извършване на покупки и други услуги в поддръжка на хората от уязвимите за коронавирусна зараза групи.

Тази форма на поддръжка ще обхване още близо 180 поданици на община Велико Търново - хора с увреждания, възрастни жители в неспособност за самообслужване в продължение на една година. До в този момент по плана „ Патронажна грижа “ са подкрепени над 600 души в 28 обитаеми места от община Велико Търново и е обезпечена претовареност за 88 лица.

Проектът „ Патронажна грижа+ “ има и второ направление, посредством което над 800 консуматори и 387 от личния състав в над трийсет от обществените услуги ще получат персонални защитни средства, тестване за COVID-19 и стерилизация на пространствата. Предвидени са също спомагателни заплащания на чиновниците за положен ексклузивен труд, назначение на спомагателен личен състав от 30 души, обезпечаване на цифрови устройства.

Общият размер на отпуснатата безплатна помощ по плана е 1,4 милиона лв.. Заложена е и вътрешна реорганизация в старческия дом „ Венета Ботева “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР