Община Вършец стартира изпълнението на Договор за съвместна дейност №

...
Община Вършец стартира изпълнението на Договор за съвместна дейност №
Коментари Харесай

Ремонтират Центъра за настаняване от семеен тип за хора с увреждания във Вършец

Община Вършец започва осъществяването на Договор за взаимна активност № РД04-101/27.04.2023 година, съфинансиран от Фонд „ Социална протекция “ към МТСП за „ Доставка на ново съоръжение и обзавеждане за потребностите на „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с физически увреждания - град Вършец ”.
Проектът е на обща стойност от 29 726 лв. с Данък добавена стойност. Размерът на финансовите средства от Фонд „ Социална протекция “ е 25 267.10 лева, а личното финансиране от общината – 4 458.90 лева
Основна цел на плана е да способства за устойчивото развиване на локалната общественост посредством възстановяване на обществената инфраструктура и повишение качеството на предоставяните обществени услуги в община Вършец.
Заложените съответни цели са:
- Подобряване на съществуващата материална база за действие на услугата от резидентен вид „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с физически увреждания - град Вършец “;
- Подобряване на изискванията на труд на личния състав, директно зает с даването на услугата;
- Предоставяне на съответен отговор на потребностите на целевите групи посредством обезпечаване на качествени обществени услуги.
Подновяването и модернизирането на съществуващата материална база на „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с физически увреждания (ЦНСТПЛФУ) -  град Вършец “ ще усъвършенства качеството на предоставяната услуга.
По плана ще бъдат закупени климатици за всички пространства, нова бяла техника (перални, сушилня, съдомиялна, ел. печка), прахосмукачка, четири механични болнични кревати, обзавеждане за дневната стая на потребителите и други
ЦНСТПЛФУ във Вършец предлага среда за живот близка до фамилната, при която лицата с увреждания получават нужната им индивидуализирана грижа и поддръжка за водене на релативно независим и самостоятелен живот. Организирането на живота и услугите в ЦНСТПЛФУ са ориентирани към основаването на условия за равнопоставено присъединяване на потребителите в живота на локалната общественост.
Проектът е със период на осъществяване до 30 ноември 2023 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР