Община Вършец реализира дейностите по проект Доставка на ново оборудване

...
Община Вършец реализира дейностите по проект Доставка на ново оборудване
Коментари Харесай

Приключиха дейностите по проекта за ремонта на Центъра за настаняване от семеен тип във Вършец

Община Вършец осъществя дейностите по план „ Доставка на ново съоръжение и обзавеждане за потребностите на „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с физически увреждания - град Вършец ”, съфинансиран по Договор за взаимна активност № РД04-101/27.04.2023 година, слючен сред Фонд „ Социална протекция “ към МТСП и Община Вършец.
Целта на плана е възстановяване на съществуващата материална база за действие на услугата от резидентен вид „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с физически увреждания -  град Вършец “.
Очаква се подновяването и модернизирането на съществуващата материална база на „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с физически увреждания (ЦНСТПЛФУ) - град Вършец “ да усъвършенства качеството на предоставяната услуга.
По плана бяха закупени и инсталирани девет климатика за всички пространства Центъра, две перални, една сушилня, една съдомиялна, една готварска ел. печка, прахосмукачка, четири механични болнични кревати, хидравличен пациентски лифтер, обзавеждане за дневната стая на потребителите и обслужващите стаи на личния състав и други
ЦНСТПЛФУ във Вършец предлага среда за живот близка до фамилната, при която лицата с увреждания получават нужната им индивидуализирана грижа и поддръжка за водене на релативно независим и самостоятелен живот. Организирането на живота и услугите в ЦНСТПЛФУ са ориентирани към основаването на условия за равнопоставено присъединяване на потребителите в живота на локалната общественост.
Проектът е осъществен на обща стойност от 29 299.73 лв. с Данък добавена стойност. Размерът на финансовите средства от Фонд „ Социална протекция “ е 25 267.10 лева, а личното финансиране от общината – 4 032.63 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР