Община Варна започна проверки, след като влезе в сила забраната

...
Община Варна започна проверки, след като влезе в сила забраната
Коментари Харесай

Община Варна започва масови проверки за строителство в курортите

Община Варна стартира инспекции, откакто влезе в действие възбраната за всички типове строителни и монтажни работи в курортните комплекси през летния сезон. Тя важи от 15 май до 1 октомври.

В първите дни няма открити извършители, заяви за Българска национална телевизия Александър Драгнев от Община Варна.

„ Екипи от дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред “ и районните кметства, които дават отговор за съблюдаване на възбраната правят ежедневни инспекции, както по сигнали на жители, по публични тъжби и естествено в почивните дни “, добави Драгнев.

Освен възбраната за строителство, се стопира и достъпът на тежка строителна техника и всевъзможни транспортни средства, доставящи строителни материали.

В първите дни след възбраната за строителство, в курорта „ Златни пясъци “ не се вижда тежка строителна техника. 21 са издадените разрешителни за строителни действия за курортите „ Златни пясъци “, „ Св. Св. Константин и Елена “, „ Чайка “ и „ Прибой “. Някои от обектите не са приключени към момента, само че техните реализатори би трябвало да подхващат ограничения.

„ Техните отговорности са да обезопасят и да изчистят обектите “, посочи още Александър Драгнев, Община Варна.

Според проверяващите някои недобросъвестни притежатели изчакват първите инспекции и по-късно възобновяват работата на обектите си, по тази причина инспекциите ще са непрекъснати.

Според данните на общината в последните години има наклонност за понижаване на нарушителите за заповедта за възбрана за строителство. За това способстват и глобите, които са от 1000 до 10 000 лв. за физически лица и от 10 000 до 50 000 лв. за юридически лица.

Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР