Община Варна ще кандидатства с проект за отпускане на безвъзмездна

...
Община Варна ще кандидатства с проект за отпускане на безвъзмездна
Коментари Харесай

Варна ще кандидатства с проект за закупуване на компостери за домакинствата

Община Варна ще кандидатства с план за разпределяне на безплатна финансова помощ за закупуване на компостери за семействата. Средствата ще бъдат обезпечени от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда /ПУДООС/, стана ясно на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общински съвет – Варна, на което беше дадена зелена светлина за кандидатстване.

Стойността на желаната безплатна помощ е в размер на малко над 103 хиляди лв.. Предвижда се с тях да бъдат купени 500 бр. компостери за домашно компостиране и 500 бр. активатори. Други 12 хиляди лв. ще бъдат обезпечени от общинския бюджет за разработване, печатане и доставка на осведомителни материали – управление за работа с компостерите, обозначителни стикери и други Периодът за осъществяване е 16 месеца, като това включва 6 месеца мониторинг след привършване на съществена активност на плана.

На територията на община Варна не е осъществен сходен план, а интерес от страна на семействата има. Според изследване делът на биоразградимите боклуци варира от 7 до 9% от общото количество генерирани битови боклуци и разделно събрани боклуци според от зонирането и сезонността. Данните сочат, че градинските боклуци съставляват 7% на местата с високо и 9% на тези с ниско застрояване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР