Община Варна предвижда изграждането на нова детска градина на ул.

...
Община Варна предвижда изграждането на нова детска градина на ул.
Коментари Харесай

Строят нова детска градина с открит басейн в Максуда

Община Варна планува построяването на нова детска градина на ул. " Хъшове “ във Варна, която се намира в периферията на ромската махала " Максуда “, научи Varna24.bg.

Прогнозната стойност на новата детска градина е 3,3 милиона лв. без Данък добавена стойност, а любопитното е това, че тя ще разполага с водно огледало или открит байсейн, който да употребяват децата в топлите месеци на годината.

Това излиза наяве от оповестена социална поръчка с предмет " Изграждане на нова детска градина за 4 групи, физкултурен салон, кухненски блок и котелно стопанство - в УПИ IV 131 за детска градина на ул. “Хъшове " №2, гр. Варна “  

Новата детска градина ще бъде с потенциал от  4 групи, физкултурен салон, кухненски блок и котелно стопанство;

Според документите задачата е: " Превръщане на детската градина в привлекателно място за развиване на личността и база за бъдеща конкурентна реализация “, а предстоящите резултати от постройката е тя да е " осигуряваща оптимален комфорт и отговаряща на всички условия за натоварване, земетръс, противопожарна безопастност.

Ето какво още излиза наяве от документите по публичната поръчка:

Предвидената повърхност е 2169 м2. Сградата на детската градина ще е двуетажна с под земята етаж, решена със симетрично планово решение. Сградата е свободно стояща. От север граничи с диспансер за белодробни болести; от изток - ул. “Мануш Войвода " ; от юг - с аграрен парцел предназначен за публично обслужване; от запад - с ул. “Велчова завера ".

В непосредственост до постройката на детската градина няма паркинги и промишлени предприятия, замърсяващи околната среда. Теренът на детската градина включва не по-малко от 40 % озеленени площи.

Поради огромната денивелация на терена, достъпът до детската градина е обезпечен чрез рампи и стълби, проектирани в сходство с условията за налична среда. Основният вход в постройката е от югозапад, наличен посредтсвом стълби от северозапад и система от рампи от югоизток.

На североизточната фасада са решени евакуационен излаз на партерно равнище и три служебни входа за подземното равнище, като единият обслужва котелно помещение, налични чрез стълби.

Проектът планува построяването на четири детски площадки в южната част на имота. Те са проектирани с мека, шумо и ударопоглъщаща каучукова настилка. Площадките са ситуирани. С оглед опазване на едрата дървесна иглолистна растителност, площадките за игра са проектирани към дървесните типове. Това в допълнение придава чувство за естествена естествена среда, където децата да се усещат умерено.

В югозападната част на парцела е ситуирана водна повърхност, отредена за игри и хладина на децата през топлите сезони. Тя съставлява басейн с диаметър 5 м и височина на водното равнище не повече от 10 см. Коритото на басейна е облицовано с мозайка (лист 32x32 см и размер на дребната плочка 2.5x2.5 см) с матово антихлъзгаво покритие. Бордът на басейна е облицован с плочи от натурален камък - туфа, който е издръжлив на високи и ниски температури и има естествена антислип повърхнина. Ръбовете на облицовката на борда са заоблени.

Крайният период за подаването на документи за присъединяване в търга е 23 декември 2021 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР