Община Царево не подкрепя внесените предложения за промени в Закона

...
Община Царево не подкрепя внесените предложения за промени в Закона
Коментари Харесай

ЦАРЕВО НЕ ЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА В НС ЗА КОРАЛ

Община Царево не поддържа импортираните оферти за промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, с които се засягат голям брой частни парцели, в това число и такива, които все още са урегулирани.

Законопроектът не е съпроводен от съответна оценка на въздействието, а плануваният механизъм за компенсации е неразбираем и неефикасен.

При съществуването на плаж за природосъобразен туризъм Корал и редица предпазени територии към него, община Царево поддържа концепцията те да бъдат опазени от нездравословна интервенция и строителство, само че плануванаъа зона в тази ситуация е с прекомерно огромен обсег. Тя визира и прилежащи елементи от с. Лозенец и урбанизирани към този момент територии. Затова считаме, че същата би трябвало да бъде редуцирана.

Сезирани са народни представители от разнообразни парламентарни групи, с цел да бъде предпазен публичният интерес на локалните хора и другите притежатели на парцели.

Призоваваме за ускорено приемане на Общ организационен проект на община Царево  и проект за ръководство на Природен парк „ Странджа “, както и за смяна в едностранния метод при непрекъснатото въвеждане на рестрикции и забрани във връзка с частни парцели.

Община Царево ще поддържа: всяка самодейност за ограничение на презастрояването по крайбрежието, да вземем за пример посредством други възможности като къмпингуването; всяка самодейност за запазване на природата и приемане на нови предпазени територии, само че при ясни граници на Природен парк „ Странджа “, при следване на правилата за гласност и бистрота и най-много при заслужено обезщетение на притежателите на имоти; уравновесен метод при планиране и приемане на Общ организационен проект.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР