Община Тервел пристъпва към закриване и рекултивация на старото депо

...
Община Тервел пристъпва към закриване и рекултивация на старото депо
Коментари Харесай

Община Тервел започва рекултивация на старо депо за отпадъци

Община Тервел пристъпва към закриване и рекултивация на остарялото хранилище за неопасни боклуци, чиято повърхност надвишава 33 декара, оповестяват от кметската администрация. С поддръжката на оперативната стратегия "Околна среда " в екологичните действия ще бъдат вложени 1 131 000 лв..

Общинският съвет би трябвало да даде единодушие на идното си съвещание да бъде публикуван запис на заповед от общината, с цел да се обезпечи предплатено възнаграждение на първите строителни работи по плана.

Изграждат трета клетка на Регионалното хранилище за боклуци в Разград

Предвижда се да бъде направена техническа рекултивация на терена с трикратно уплътняване на отпадъците, междинно запръстяване, уплътняване на земните маси, създаване на рекултивиращ пласт и на изолационна система. В рамките на плана ще бъде доставено и инсталирано съоръжение за дълготраен мониторинг на качеството на подпочвените води и други съставни елементи на околната среда.

На по-късен стадий със свои средства общината ще извърши и биологична рекултивация на терена със затревяване и защитно озеленяване с шубраци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР