Община Търговище публикува избирателните списъци на гласоподавателите в общината във

...
Община Търговище публикува избирателните списъци на гласоподавателите в общината във
Коментари Харесай

Община Търговище публикува избирателните списъци за вота на 2 октомври

Община Търговище разгласява изборните описи на гласоподавателите в общината по отношение на изборите за народни представители на 2 октомври, оповестиха от общинския пресцентър.

Всеки гласоподавател може да ревизира включен ли е в тях. Справки могат да се вършат и на телефоните в отдел ГРАО: 0601/6-87-53 и 0601/6-87-60.

При определяне на несъответствия жителите могат да подадат заявление за премахване на непълноти и неточности в период до 24 септември. До 17 септември пък се подават заявките за регистриране в изборния лист по сегашен адрес.

Също до 17 септември е срокът жителите с трайни увреждания да заявят желанието си да гласоподават в преносима изборна кутия. Съгласно Изборния кодекс, такава секция се образува при заявяване на предпочитание от най-малко 10 гласоподаватели.

Всички заявки могат се подават в отдел ГРАО в Общината или онлайн, на e-mail: [email protected], без да е нужен електронен автограф. Заявления за гласоподаване по сегашен адрес могат да се подават и на страницата

Освен онлайн, в Търговище изборните описи ще бъдат оповестени и в клубовете на пенсионера и Центъра за административно обслужване на Общината. В обитаемоте места те ще бъдат сложени в постройките на кметствата, читалищата и други публични здания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР