Община Търговище отправя призив към гражданите да ограничат използването на

...
Община Търговище отправя призив към гражданите да ограничат използването на
Коментари Харесай

Община Търговище с призив да се ограничи използването на пиротехнически изделия

Община Търговище насочва апел към жителите да лимитират потреблението на пиротехнически произведения по време на новогодишните празненства. През декември са зачестили сигналите и недоволствата, постъпили в Общината, за приложимост на пиротехнически произведения на публични места, осведомят от пресцентъра.

Последният е от 29 декември, когато в ранните часове на вечерта група младежи хвърля пиратки пред амфитеатралното пространство в актуализирания парк "Роден ъгъл ". Това се случва в наличието на преминаващи жители, в това число на дребни деца. Инцидентът е записан и от видеокамерите в парка.

Взривяването на пиратки, бомбички и изстрелването на фойерверки може да докара до пострадвания, както и до материални вреди на частна или общинска благосъстоятелност. По време на празненствата за посрещане на 2020 година десетки кошчета в центъра на Търговище бяха взривени. Разходите за премахване на вредите бяха поети от всички нас, данъкоплатците, напомнят от администрацията.

В резултат на използването на пиротехнически произведения страдат и децата, всички домашни любимци, птици, бездомни животни.

Припомняме, че според общинската Наредба за запазване на публичния ред е неразрешено потреблението на пиротехнически произведения, в това число на публични празници, спортни надпревари, манифестации и концерти навън, без съответното позволение. На нарушителите се постанова санкция в размер от 500 лева до 2500 лева При наново нарушаване глобите са от 3000 лева до 8000 лева

2020 година бе година на тествания, която ни върна към по-традиционното отбелязване на празниците в стеснен фамилен кръг. Затова, дано по-тихо, по-смирено и с вяра за по-добри дни посрещнем Новата 2021 година, молят от кметството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР