Община Търговище набира кандидати за потребители и персонал по проекта

...
Община Търговище набира кандидати за потребители и персонал по проекта
Коментари Харесай

Потребители и персонал по проекта Грижа в дома набира Община Търговище

Община Търговище набира претенденти за консуматори и личен състав по плана " Грижа в дома ", изпълняван по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021-2027. По него се не престават безплатните почасови здравни и обществени услуги в дома за възрастни в неспособност за самообслужване и хора с увреждания, които все още се извършват по различен план, осведомят от администрацията. 

Услугите ще се дават от особено нает и подготвен личен състав, който ще спомага на потребителите в осъществяването на ежедневни битови действия. Ще се оказва помощ в осъществяване на домакинските отговорности, психическа поддръжка, рехабилитация. 

Обявени са позиции за обществен служащ, психолог, рехабилитатор, водач, медицински сестри и домашни помощници. Изискванията и периодите за кандидатстване за другите длъжности са публикувани в уеб страницата на Общината, в раздел „ Актуално – Кариери “. 

От администрацията допълват, че 190 души, вместо 118, както е сега, ще могат да получават обществените услуги по новия план. Няма да е належащо жителите, които все още употребяват патронажна грижа, да аплайват още веднъж. Услугата за тях продължава автоматизирано. 

Заявления от нови претенденти за консуматори се одобряват до 27 март. Документи се подават в Центъра за почасово даване на услуги на ул. „ Първи май ” № 4. Изисква се и копие от решение на ТЕЛК/НЕЛК или други медицински документи, удостоверяващи здравословното положение. Образец на заявката може да се получи на място или да бъде изтеглен от уеб страницата на Общината.

На всички претенденти ще бъде осъществена самостоятелна оценка на потребностите от екип експерти, посредством посещаване в дома. На база направените оценки ще се извърши асортимент и класиране на най–нуждаещите се консуматори. 

Предоставянето на услугите ще стартира през април и ще продължи за интервал от една година. Допълнително информация може да се получи на телефон 0601 68 739 в Община Търговище, разяснява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР