Община Търговище да кандидатства с проект за предоставяне на услуги

...
Община Търговище да кандидатства с проект за предоставяне на услуги
Коментари Харесай

Община Търговище ще кандидатства с проект за предоставяне на услуги за ранно детско развитие

Община Търговище да кандидатства с план за даване на услуги за ранно детско развиване по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027.

Такова позволение желае в докладна до Общинския съвет кметът доктор Дарин Димитров.

Целта е да се обезпечат услуги за ранна намеса за деца от 0 до 7 година, които са с увреждания и усложнения в развиването. Предвижда се по плана да се дават и услуги за образуване на наставнически умения, фамилно консултиране, патронажна грижа в дома за децата, рехабилитация и други. Услугите ще бъдат предоставени от обществени служащи, логопед, психолог, педиатър, рехабилитатор и други.

Община Търговище и все още дава подобен вид услуги в Комплекса за здравни и обществени услуги в общността. Дейностите се извършват по плана „ С грижа за теб “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, който завършва през юни 2023 година От началото му през 2016 година досега са обхванати над 800 деца от общината и техните фамилии.

Максималният размер на финансовата помощ, която Общината може да получи за плана, е 391 166 лева

Докладната на кмета ще бъде прегледана на идното съвещание на Общинския съвет на 21 декември. Ако тя бъде призната, плановото предложение ще бъде подадено в период до 20 януари 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР