Община Стара Загора се присъедини към инициативата на Европейския съюз

...
Община Стара Загора се присъедини към инициативата на Европейския съюз
Коментари Харесай

Стара Загора е част от инициативата на ЕС за зелени градове

Община Стара Загора се причисли към самодейността на Европейския съюз за зелен град наред с други 73 града, които споделят единната визия за по-чист въздух и вода, за по-голяма досегаемост до паркове и зелени площи, както и в поддръжка за кръговата стопанска система и възстановяване на градската екосистема.  

Инициативата цели градовете да бъдат привлекателни места за живеене, които да предизвикват здравето и благосъстоянието на жителите. По този метод ще се поддържат и уговорките на България в осъществяване на целите заложени в Зелената договорка и постигането на задачите за стабилно развиване утвърдени от Организация на обединените нации. Градовете ще получат общоевропейска видимост като самопризнание за техните екологични дейности и достижения, също по този начин ще допринесат за оформянето на политиката на Европейски Съюз в региона на околната среда. Това ще даде опция да се покачат прозрачността, отчетността и доверието на жителите в локалната общественост. Освен това градовете ще получат достъп до информация по отношение на опциите за финансиране на планове от европейските фондове в тази тенденция, както и скъпи рекомендации и насоки за създаване на една добре функционираща екосистема.  
Община Стара Загора е подкрепила фамилии на над 560 новородени
Общо 565 фамилии на новородени са получили финансова поддръжка от община Стара Загора през 2021 година. „ Стойността на изплатени...
Прочети повече
Стара Загора направи своето първо показване в Международен конгрес за запазване на качеството на въздуха и реализиране на ниски равнища за шум-преглед на политиките, което се организира във Валенсия, Испания. По време на събитието са откроени най-важните замърсители и ограниченията подхванати от Общината за запазване на чистия въздух.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР