Община Стамболийски е във финансов колапс. Това твърди новият кмет Петър

...
Община Стамболийски е във финансов колапс.
Това твърди новият кмет Петър
Коментари Харесай

Във финансов колапс ли е община Стамболийски

Община Стамболийски е във финансов колапс.

Това твърди новият кмет Петър Неделев в ефира на „ Тази заран “ по бТВ.

Той упреква предходната власт в кметството, че след втория тур на изборите е освободила 56 общински чиновници и им изплатила по шест брутни заплати.

Бившият кмет Георги Мараджиев отхвърля това и е безапелационен, че в общината има задоволително пари, с цел да действа обикновено.

В първия работен ден като кмет Петър Неделев споделя, че заварил постройката на общината пуста – на етажа, на който е кабинетът на кмета, имало единствено един човек – финансов инспектор.

От работа са освободени 36 общински чиновници и 18 служащи от комуналната общинска компания. Това е направено от краткотрайно изпълняващата длъжността кмет тогава Теодора Денева, споделя още Неделев.

Финансовото положение на общината е не тежко, а пагубно. Бившето управление безусловно изпразни хазната с заплащане на 56 брутни заплати на чиновници на общината и на общинското дружество БКС – 480 000 лв. са дадени за тези заплати “, твърди Неделев.

„ Никой никого не е карал да прави каквото и да било принудително. Имаше много трудове за администрацията по какъв начин ще бъдат уволнени от новото ръководство. Счела съм, че законът ми разрешава по този ред да освободя хората – аз им предложих – някои се съгласиха, други не са. Със сигурност средствата, изплатени за компенсации, не са милиони, не са и 200-300 хиляди, много по-малко са “, изяснява Теодора Денева, изпълняващ длъжността кмет по време на изборите

А съгласно някогашния кмет Георги Мараджиев общината има задоволително пари.
„ Бюджетът на община Стамболийски е 32 млн. лева Ако мислите, че 160 000 лв., изплатени като заплати, които са съобразени с Кодекса на труда, могат да съборят община Стамболийски – това звучи малко смешно “, разяснява Мараджиев.

Според Неделев обаче общината е била източена и с обслужването на заем.
Новият ръководител на общинския съвет Константин Смиленов пък споделя, че от служебните компютри била изтрита информация.

Аз не съм издавала нито писмена, нито джука заповед някой да прави това “, безапелационна е изпълняващата длъжността кмет.

„ Какво значи да бъдат изтрити избрани компютри, какво значи да бъде изтрита избрана информация като всяко едно нещо е качено на уеб страницата на общината и всеки, който изиска, може да огледа “, добавя някогашният кмет Мараджиев.

В момента общинската администрация е с 40% овакантени места. А новата власт назначава като правист уволнения от Министерство на вътрешните работи някогашен началник на полицейско ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев. Срещу него през лятото имаше митинги поради работата по следствието на убийството на Митко в Цалапица

Според остарялата власт обикновено е всеки да напуща с екипа си – през 2015 година след изборите общината осъмнала с 46 напуснали чиновници.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР