Община Созопол направи предписание на дружество, наемател на един от

...
Община Созопол направи предписание на дружество, наемател на един от
Коментари Харесай

Община Созопол задължи наемател в района на Градина да почисти куп отпадъци

Община Созопол направи наставление на сдружение, наемател на един от парцелите в къмпинг " Градина ", да възвърне положението на поземлените парцели, на които са изсипани 100 куб. м земна маса, примесена със скални парчета и строителни боклуци. В предписанието е посочено, че те би трябвало да се отстранен в период до 29 януари т.г., оповестиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Предписанието е направено след осъществена инспекция от специалист в отдел " Екология " и експерт в отдел " Строителство " в общината, след подаден сигнал от шефа на Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас. 

Проверката откри, че в шест парцела в къмпинга са насипани изкопни земни маси, примесени със скални парчета и строителни боклуци. С изкопни маси е нормализиран път, като в продължението му е насипан и уплътнен и още един сектор. В различен сектор за осъществяване на водите под пътя са положени две гофрирани тръби, осведомят от общината.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда прецизират, че поземлените парцели попадат в предпазени зони по Закона за биологичното многообразие. Зоните са  " Бакърлъка " - за запазване на дивите птици и в предпазена зона " Плаж Градина – Златна рибка " - за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

Ако сдружението “Къмпинг Градина Еко ” не извърши предписанието и не в профил земните маси със скални парчета и строителни боклуци от засегнатите парцели в инструкции в предписанието период, ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане и на компанията ще бъде наложена санкция според член 166, т.3 от Закон за опазване на околната среда в размер на от 2000 до 20 000 лв., осведомят още от общината. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР