Община Смолян е изправена пред фалит заради политически боричкания на

...
Община Смолян е изправена пред фалит заради политически боричкания на
Коментари Харесай

Смолян е на ръба на фалит след разцеплението на местно ниво в ГЕРБ

Община Смолян е изправена пред банкрут поради политически боричкания на локално равнище, оповестява в. " Сега ".

Вчера заместник-кметът на Смолян Венера Арчъкова предизвести пред държавното радио, че общината може да изпадне в несъстоятелност. Смолян е в тежко финансово положение в последните 4-5 години и взима заеми, с цел да попълня дупките в хазната си. Един от кредиторите е Министерството на финансите, което обаче при започване на 2018 година спря целеви дотации за общината в размер на 2.9 млн. лв..

" Сега " отбелязва, че до рецесията се стига след роене на локалната конструкция на ГЕРБ от началото на предходната година. Тогава благодарение на трима съветници от ГЕРБ общинският съвет бе управляван от Българска социалистическа партия, а в следствие партията на Бойко Борисов към този момент е в съпротива. Междувременно в края на 2017 година, болшинството в съвета на два пъти неодобрява кмета Николай Мелемов (ГЕРБ) за изтегляне на нов държавен заем, както и за актуализиране на някои локални такси, напомня изданието.

Заради зародилата финансова рецесия управлението на общината позволява опция за съкращения на чиновници и чака проблеми при действия като зимното разчистване, поддръжката на осветлението и други В петък, на изключително съвещание, общинският съвет ще разисква финансовото положение на Смолян.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР