Община Сливен приключи в кратки срокове възстановителните дейности по-сериозните поражения

...
Община Сливен приключи в кратки срокове възстановителните дейности по-сериозните поражения
Коментари Харесай

След бурята в Сливенско: Щетите са възстановени

Община Сливен завърши в къси периоди възстановителните действия по-сериозните провали след поройния дъжд в село Николаево.

Бяха почистени и възобновени недостъпни улици и тротоари и се ограничи по-нататъшното увреждане на инфраструктурата, оповестиха от Общината.

На 2 септември в региона на Николаево, Панаретовци, Скобелево и Кермен се изсипа пороен дъжд от към 100 л/кв, който провокира преливане на язовир " Николаево ", имаше риск от разкъсване на дигата на язовир " Скобелево " и от преливане на отводнителните канали.

Създаде се бедствена обстановка, като най-сериозно беше ситуацията в село Николаево. Големите количества вода не бяха поети от язовира, преляха над стената, заляха пътища, аграрни парцели и предизвикаха преливане на отводнителните канали.
 Община Сливен
Блокиран беше достъпът до обекти със земеделска техника и хранилища с продукция. Достъпите до голям брой жилищни парцели бяха блокирани, гробищният парк беше наводнен и се унищожиха огради на частни парцели. Компрометирана беше подпорна стена на постройката на пенсионерския клуб.

Кметът Стефан Радев тогава разпореди незабавни дейности по минимизиране на рисковете и екипите към този момент регистрират свършената работа.

Общината входира искане до Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет за сумата от 74 591 лв. за дофинансиране на непредвидени и незабавни спешни работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР