Община Сливен получи сертификат за управление на качеството на административните

...
Община Сливен получи сертификат за управление на качеството на административните
Коментари Харесай

Община Сливен получи сертификат за управление на качеството и висока оценка за публичността

Община Сливен получи документ за ръководство на качеството на административните услуги и висока оценка за публичността в общинския уебсайт, стана ясно през днешния ден на конференция на общинското управление.

Сертификатът е за сполучливото въвеждане на европейската система за ръководство на качеството CAF. Преди две години Община Сливен стартира работа по системата под управлението на секретаря Валя Радева.

„ През 2-годишния интервал екип от чиновници направиха разбор, дефинираха нашите мощни и слаби страни. После въведохме ограничения за усъвършенстване и след осъществена външна оценка, ни беше присъден този документ “, сподели на конференцията Валя Радева.

Тя показа, че външните оценители са обърнали особено внимание на уеб страницата на Общината и са изразили мнение, че е доста добре спретнат и всички стратегически документи са оповестени в него.

От своя страна кметът Стефан Радев поздрави екипа, работил по въвеждането на САF и предложи да се слагат високи цели за още по-добри резултати. 

„ Полученият документ е поредна стъпка на общината в напъните и силата й за възстановяване на качеството на услугите. Получавали сме награди и за непрозрачна институция. Имаме покана от „ Прозрачност без граници “ през декември да представим положителни практики за гласност и отчетност и това е следващото доказателство, че се движим в вярната посока “, сподели кметът.

Сертификатът по CAF бе връчен на публична гала в столицата на 25 ноември от изпълнителния шеф на Института по обществена администрация – Павел Иванов, на секретаря на общината Валя Радева.

„ В отговор на високите упования сложени към нас от страна на жителите и бизнеса, Община Сливен ще продължи използването на модела CAF, употребявайки научените техники за ръководство на качеството и реализиране на организационно съвършенство “, сподели Валя Радева по време на церемонията.

От 500 администрации в България, единствено 100 получават документ по CAF, измежду които и Община Сливен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР