Община Сливен отново ще подкрепи кампанията Часът на Земята“ на

...
Община Сливен отново ще подкрепи кампанията Часът на Земята“ на
Коментари Харесай

Сливен подкрепя кампанията „Часът на Земята“

Община Сливен още веднъж ще поддържа акцията „ Часът на Земята “ на интернационалната природозащитна организация „ WWF “. Тази година тя ще премине под мотото „ Общ дом. Общо бъдеще “ и слага фокус върху опазването на местообитанията на дивите животни. В знак на взаимност с световната самодейност на 25 март, от 20,30 до 21,30 часа осветлението на постройката на общинската администрация ще угасне. „ Часът на Земята “ в Сливен ще поддържат още Съдебната палата, Националната художествена гимназия „ Димитър Добрович “, Държавния куклен спектакъл, Художествена изложба „ Димитър Добрович “, ППМГ „ Добри Чинтулов “, Административният съд. Към самодейността може да се причисли всеки дом в Сливен и обитаемоте места от общината.

В отчета „ Жива планета “ на „ WWF “ от края на м.г. с паника се показва, че 69% от дивите животни на нашата планета към този момент не съществуват. През последните 50 години - по-малко от един човешки живот, сме изгубили популациите на милиони диви животни. Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят съвсем напълно от индивида и неговите дейности.

„ WWF “-България бие камбана за огромните горски хищници у нас. Сред тях е дивият рис. В нашите гори, за жалост, той е единствено фантом, може да се види само на фотография, в документален филм или в зоопарка. „ Дори фотокапаните в природата рядко съумяват да го улавят, до момента в който грациозно се прокрадва измежду дърветата. Незаконна сеч, строителство, автомагистрали, речни бариери, боклуци…Все по-малко диви места, все по-малко храна. Все повече рискове и съвсем никакъв късмет два влюбени риса да се намерят и да основат поколение “, означават българските природозащитници.

„ Часът на Земята “ може да бъде тласък за доста повече от изключване на светлините, декларират уредниците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР