Община Русе ще сключи договор за спонсорство за сумата от

...
Община Русе ще сключи договор за спонсорство за сумата от
Коментари Харесай

Футболистите на Дунав три месеца без заплати, общината дава 90 000 лева

Община Русе ще подписа контракт за спонсорство за сумата от 90 000 лв. с ПФК " Дунав ". Това реши довечера Общинският съвет на Русе.

С контракта футболният клуб ще промотира и разпространява общината пред обществеността, пред бизнеса и пред необятната аудитория на всички идни национални и интернационалните срещи на тима посредством посочен пакет от изгоди.

Първоначално предлагането от ПФК " Дунав ", представлявано от доктор Симеон Симеонов, е било общината да финансира клуба с 270 000 лв.. Заради променените условия, свързани с изключителното състояние и въведените противоепидемични ограничения, както и отлагането на национални и интернационалните срещи, от кметската администрация оферират сумата да бъде понижена на 90 000 лв..

Д-р Симеон Симеонов изясни пред общинските съветници, че от 11 години е притежател на Дунав, само че повече няма опция да го поддържа. Той напомни, че е оповестил решението си да се отдръпна още през септември предходната година. Симеонов осведоми и какви са били разноските през предишния сезон за тима, защото към него имаше въпроси по какъв начин са изхарчени отпуснатите от общината тогава 270 000 лв..

Той сподели, че единствено за възнагражденията на футболистите и треньорите са били дадени 910 000 лв..
Симеонов изясни, че сега се водят диалози с нов спонсор, който да поеме тима. Според него футболът в Русе може да се развива, в случай че се откри сериозен вложител, който да бъде подпомаган от локалния бизнес и от общината.

Симеонов сподели още, че все още футболистите не са получавали заплати от три месеца.

Кметът на Русе Пенчо Милков изясни, че парите, които общината дава, са към 10-12 % от бюджета на клуба. Той съобщи, че Дунав би трябвало да бъде подсилен в този сложен миг, само че е нужно да бъде открит общоприет спонсор. Милков прикани футболната общност в Русе да оказва помощ на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР