Община Разлог внесе за разглеждане от Общински съвет-Разлог предложение за

...
Община Разлог внесе за разглеждане от Общински съвет-Разлог предложение за
Коментари Харесай

Решения в полза на детско-юношеския и масов спорт в община Разлог

Община Разлог внесе за разглеждане от Общински съвет-Разлог предложение за приемане “Списък на спортни парцели и туристически обекти- общинска благосъстоятелност ”, за развиване на всеобщия спорт и ангажирането на децата към физическа интензивност.

Чрез одобряване на листата на общинските обекти, с които институцията може да се разпорежда, по смисъла на Закона за физическото образование и спорта, Община Разлог ще даде опция за прилагане на спортни терени за волейбол, футбол, тенис, баскетбол, хандбал, ски и плуване.

В описът са включение Спортна зала “Септември ”, Спортен комплекс - футболен стадион “Септември ”, Ски-писта “Кулиното ”, плувен басейн на улица “Любен Каравелов ”, многофункционалните спортни площадки в град Разлог на улица “Христо Ботев ”, улица “Крапа ”, улица “Възраждане ” и улица “Черна река ”, затревените футболни терени в село Баня, Бачево, Годлево, Горно Драглище и Елешница, общежитие-хотел - Туристическа спалня “Перун ”, както и новата и остаряла - туристически хижи “Яворов ”.

Общински съвет-Разлог следва да прегледа и предложенията на инж. Венцислав Гърменов - кмет на община Разлог, за безплатно право на прилагане на общинските спортните обекти - Спортна зала “Септември ”, Спортен комплекс - футболен стадион “Септември ”, Ски-писта “Кулиното ” и плувния басейн в СУ “Братя Каназиреви ”, от сдружения, регистрирани на територията на община Разлог, с активност обвързвана с развиване и разпространение на детско-юношеския и всеобщ спорт.

Внесените проекто-решения за прилагане на обекти, за подготвителна и спортна активност, са направени на база постъпили заявки от Волейболен клуб “Пирин ” Разлог, Футболен клуб “Пирин ” 1941 Разлог, Плувен клуб “Перун ” Разлог и Ски- клуб “Разлог ”, според “Наредбата за финансово подкрепяне на спортни клубове, туристически сдружения, спортни сдружения, спортни действия и изискванията и реда за потребление на спортни обекти-общинска благосъстоятелност в община Разлог ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР