Община Разлог отправя апел към всички стопани на кучета -

...
Община Разлог отправя апел към всички стопани на кучета -
Коментари Харесай

Община Разлог отправя апел към всички стопани на кучета

Община Разлог насочва зов към всички стопани на кучета - да се грижат за тях с внимание и отговорност!

Община Разлог напомня, че според Закона за ветеринарномедицинската активност, притежателите на домашни любимци са длъжни да вземат ограничения - животните да не основават заплаха за хора или други животни.

Община Разлог припомня, че е неразрешено извеждането на кучета без мотив, а на нападателни - и без намордник. Забранено е разхождането на кучета на детски площадки и места, обозначени със забранителни знаци.

Всички животновъди, следва да съблюдават Наредбата на Община Разлог за реда за защита и запазване на полските парцели и селскостопанската продукция, в която е разказано, че се не разрешава свободното стартиране, без наличието на овчар, на всевъзможен тип добитък в полските региони, а придружаването на стада до 150 броя животни, от страна на кучета пазачи- не би трябвало да надвишава два броя. Стада над 150 броя животни следва да бъдат придружавани от най-много 3 броя кучета-пазачи, като същите са снабдени със спъвачи.

Съобразно Закона за отбрана на животните, притежателите на животни-компаньони обезпечават дезинфекция им, в случай че при положение на възпроизводство са в положение да отглеждат новородените животни или да ги дават на нови притежатели.

Всеки притежател на домашно куче е задължен да го записва по местоживеене, както и да заплаща годишна такса, което се изисква по реда на Закона за локални налози и такси.

В пълномощията си Община Разлог има право да глоби притежатели, чиито кучета се разхождат безпризорно в обитаемоте места и отвън тях. Съобразно Нормативната уредба, Община Разлог има право за сформиране на Акт за определяне на административно нарушаване и постанова санкция.

Съгласно чл.42.ал.2. от Закона за лова и запазване на дивеча съгласно подивели и скитащи кучета и котки в ловностопанските региони се унищожават.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР