Община Разлог и Сдружение Ловно-рибарско дружество – Разлог проведоха среща

...
Община Разлог и Сдружение Ловно-рибарско дружество – Разлог проведоха среща
Коментари Харесай

Община Разлог и Ловно-рибарското дружество проведоха среща с животновъдите и кметовете на село Баня и Бачево,

Община Разлог и Сдружение „ Ловно-рибарско сдружение – Разлог ” организираха среща с животновъдите от община Разлог и кметовете на село Баня и село Бачево, по отношение на безпризорно и безотговорно пуснатите кучета и други животни, на територията на цялата община, както и други проблеми, засягащи пашуването през дейния селскостопански сезон.
Взаседателната зала на Общински-съвет Разлог кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов разиска с всички присъстващи, като основна тематика - разновидности за понижаване броя на безстопанствено разхождащите се нападателни кучета, които заплашват живота на хората, кучетата на ловджиите и стадата на животновъдите.
По време на срещата бе очебийно, че всички животновъди, следва да съблюдават Наредбата на Община Разлог за реда за защита и запазване на полските парцели и селскостопанската продукция, в която е разказано, че се не разрешава свободното стартиране, без наличието на овчар, на всевъзможен тип добитък в полските региони, а придружаването на стада до 150 броя животни, от страна на кучета пазачи- не би трябвало да надвишава два броя. Стада над 150 броя животни следва да бъдат придружавани от най-много 3 броя кучета-пазачи, като животновъдите могат да отглеждат колкото кучета пожелаят на лична територия.

“При съблюдаване на регламентираните нормативни актове на Община Разлог, следва да се понижи и броят на кучетата, които се разхождат безпризорно в обитаемоте места и отвън тях. Със съдействието на всички животновъди и вдишване на отговорност от страна на хората, ще поставим старания да се погрижим за бездомните кучетата, тъй че жителите и гостите на общината да се разхождат умерено, а животновъдите и ловджиите да не се тормозят, че стадата и кучетата им могат да бъдат нападнати. С налагане на наказания, се надяваме да ограничим и броя на кравите и конете, които излизат на пътното платно и основават предпоставки за пораждане на катастрофи. ”, разяснява инж. Гърменов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР