Община Пловдив ще кандидатства по европейска програма за изграждането на

...
Община Пловдив ще кандидатства по европейска програма за изграждането на
Коментари Харесай

Изграждат дъждовен канал край Марица, за да не се наводняват булевардите в Пловдив

Община Пловдив ще кандидатства по европейска стратегия за построяването на дъждовен канал, който да води водата от булевардите непосредствено към река Марица. На сесията на Общинския съвет ще се гледа решението за разпределяне на 525 хиляди лв. безлихвен заем  за настоящи разноски по европейския план.
Прочетете още
Той е по Норвежката стратегия, като градските управляващи аплайват по няколко съставния елемент по него, а общата рамка на програмата е 2,8 млн. лв.. Освен разяснителната акция, градските управляващи са заложили и финансиране за построяването на отводнителния канал.

В претекстовете е записано, че при интензивни превалявания през последните  години се засягат детайли от сериозната инфраструктура – здания, пътища, мостове и други. В същото време инфраструктурата не дава отговор на възходящите потребности. Поради незадоволително потенциал на четвърти основен колектор, който се явява водоприемник на смесените води в региона, наводненията под мостовете не се отводняват, което от време на време блокира придвижването по бул. „ Марица – Юг ” и „ Марица – Север ”.

За това Община Пловдив желаят да осъществят план, който да построи отводнителен дъждовен канал, който няма да употребява канализационната мрежа, като непосредствено ще води водата в коритото на река Марица.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР