Община Пловдив продължава да облагородява улици и междублокови пространства в

...
Община Пловдив продължава да облагородява улици и междублокови пространства в
Коментари Харесай

Община Пловдив продължава да облагородява улици и междублокови пространства

Община Пловдив продължава да облагородява улици и междублокови пространства в централната градска част по Оперативна програма "Региони в напредък ". Това сподели пред публицисти зам.-кметът по строителството Пламен Райчев по време на формалното въвеждане в употреба на към този момент готовите обекти.

До два месеца ще бъде оповестена процедурата за нов, надграждащ план за облагородяване на други вътрешноквартални улици, междублокови пространства, детски площадки в карето сред булевардите "Марица Юг ", "Шести септември ", "Цар Борис III Обединител " и "Източен ", като новият план е на стойност 9 милиона лв., разясни Пламен Райчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Имахме опцията да осъществяваме един извънреден план. Например бул. "Марица Юг " от една неподдържана крайречна алея се трансформира в прелестен линеен парк с доста благоприятни условия за отдих и отмора, сподели Георги Стаменов, кмет на регион "Централен ". Южният бряг на р. Марица се трансформира в обичана зона на жителите на Пловдив. Изградена бе огромна детска площадка, сцена навън, стени за катерене, фитнес и библиотека навън, доста пейки и зеленина, с нови тротоарни настилки и лед осветяване, като и напълно нова пътна част на крайречния бул.. Смятаме, че това е добър образец за повсеместен интегриран метод, заключи Стаменов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР