Община Пловдив: Обстановката в областта и в общината е пожароопасна,

...
Община Пловдив: Обстановката в областта и в общината е пожароопасна,
Коментари Харесай

Община Пловдив и пловдивската пожарна: Не палете огън на открито, бъдете внимателни

Община Пловдив: Обстановката в региона и в общината е пожароопасна, бъдете деликатни, бдителни и виновни!

Вследствие на високите температури и сушата ситуацията в област Пловдив е мощно пожароопасна, предизвестяват от РДПБЗН -Пловдив. Всяка приложимост на огън навън може да аргументи пожари и огромни вреди. Само за една седмица - от 11-ти до 18 юли екипи на противопожарните звена са погасили над 150 пожара в сухи треви, запалени боклуци и горски фонд на територията на региона, като с помощта на бързата и професионална реакция на огнеборците и доброволците от Държавна фирма „ ПЛОВДИВ-112 “ не са позволени материални вреди и са избавени огромни площи аграрни култури и къщи.

Пожарите в суха растителност се популяризират бързо, обгръщат огромни територии, а труднодостъпните и пресечени терени затрудняват напредването на противопожарната техника и гасенето на огъня. При съществуване на вятър фронтът на пожара бързо трансформира посоката си и може да се разпростре върху огромни площи. Това слага в действителен риск прилежащи аграрни ниви, къщи и икономически постройки.

С висока степен на евентуална заплаха от пораждане на пожари и запалвания в общината са парковете – Гребна база, Лаута, Младежки рид, Хълм на освободителите и други

Допълнителни екипи на Оперативна програма “Общинска охрана„, Общинска полиция и Държавна фирма “Пловдив-112 “ ще съблюдават за съблюдаване на противопожарните правила на тези местоположения.

От РДПБЗН-Пловдив и Община Пловдив се обръщаме зов: Не палете огън навън!

Не разчиствайте сухата растителност посредством изгаряне. При разчистване на парцелите си, изхвърляйте сухата растителност на подобаващи места, а не унищожавайте посредством палене, тъй като дейностите Ви могат да причинят пожар със съществени материални вреди. Никога не палете огън при съществуване на вятър – той може да разнесе искри и топли частици на огромни дистанции. Сухата растителност е леснозапалима и това способства за бързо разгръщане на горенето. Дори относително слаби източници на запалване с кратковременно деяние могат да причинят катастрофи със обилни вреди. Не допускайте повърхностно изхвърляне на незагасени фасове и клечки, в това число и от колите, преминаващи през терени със суха растителност.

Ако забележите признаци на пожар неотложно съобщете на тел.112. можете да предприемете ограничения след подаване на сигнал, единствено в случай че дейностите Ви не заплашват здравето и живота Ви.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР