Община Пловдив кани жителите и гостите на града на 22

...
Община Пловдив кани жителите и гостите на града на 22
Коментари Харесай

В Деня на независимостта: Посрещаме цар Фердинанд на Гроздов...

Община Пловдив кани жителите и гостите на града на 22 септември 2022 година в 11.30 часа на пл. „ 22 септември ”, (градинката на Гроздовия пазар), където ще се състои тържествено честванe на 114-та годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

Слово ще произнесе Стоян Иванов – шеф на Регионалния исторически музей, водещ ще е Златко Павлов. Участие ще вземат  Духов оркестър - Пловдив, с диригент Николай Гешев и членовете на  комитет „ Родолюбие ”, които ще създадат възстановка.

Тя ще демонстрира идването на цар Фердинанд в Пловдив след оповестяването на Независимостта. Той е посрещнат от кмета на града и дами от висшето общество. След това ще одобри строя на 9 Пловдивски пехотен полк.

В ролята на цар Фердинанд ще забележим инж. Сава Куфаров от комитет " Родолюбие ". Новото тази година ще са двата нови кръста за смелост, които ще украсят мундира на царя.

Програмата на празника стартира още в 10.00 часа с молебен в храм „ Света Неделя “ и в 10.30 часа с полагане на венци и цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град, до Източната врата.

Двете събития се провеждат обичайно от Сдружение „ Петко Каравелов “ Пловдив.

  Вижте програмата за празника:

10.00 ч.   -  Молебен в храм „ Св. Неделя ”, проведен от Сдружение " Център Петко Каравелов "

10.30 ч. -    Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Александър Малинов на едноименния площад в подножието на Стария град (до храм „ Св. Неделя ”), проведено от Сдружение " Център Петко Каравелов "

11.30 ч. - Тържествено отбелязване на 114-та годишнина от оповестяването на Независимостта на България. Участва: Духов оркестър - Пловдив, комитет „ Родолюбие ”, Слово: Стоян Иванов – шеф на РИМ Пловдив, водещ  Златко Павлов

Място: Колоната на Независимостта на пл. „ 22 септември ”, (градинката на Гроздовия пазар)

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР