Община Пловдив и Областната дирекция на МВР (ОДМВР) работят вече

...
Община Пловдив и Областната дирекция на МВР (ОДМВР) работят вече
Коментари Харесай

МВР влиза в нощни заведения в Пловдив заради райския газ

Община Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) работят към този момент по организацията и защитата на изключителните парламентарни избори, планувани за 2 април т.г. Това стана ясно след среща сред кмета Здравко Димитров, заместниците му Йордан Ставрев и Тодор Чонов, шефа на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, началника на Пътна полиция Йордан Милушев, началниците на шестте районни ръководства в града и на Общинска полиция.

" В наше лице имате сътрудник и се надявам освен към изборите да работим в колаборация. Но ще подчертая, че тази година ще бъдат върнати хартиените бюлетини, чака се и слагането на камери във всички изборни комисии. Заедно би трябвало да подсигурим защитата и изобщо обезпечаването на изборния ден “, съобщи градоначалникът, който получи уверението на шефа на ОДМВР, че полицията ще ангажира целия си запас за изборния развой.

Старши комисар Костадинов означи още, че предстоят профилирани полицейски акции към нощни заведения и игрални зали, където да се противодейства на разпространяването на божествен газ. Осигурени са повече екипи, които да работят на терен през тъмната част на денонощието, с цел да се управляват вандалските прояви, пътните произшествие и така нататък

" Пловдив е един от най-безопасните огромни градове у нас във връзка с пътния травматизъм “, съобщи от своя страна шефът на Пътна полиция Йордан Милушев. Той регистрира 392 тежки произшествия с 5-има починали и 452 ранени през 2022 година Общият брой на злополуките е 1133, което е колкото записаните ПТП-та през 2021 година, когато имаше по-малко трафик поради коронавирус рестриктивните мерки. Милушев получи уверението на зам.-кмета Тодор Чонов, че локалната администрация ще обезпечи бюджет за закупуването на най-малко 20 видеорегистратора, които да даде на полицията за по-доброто управление на трафика.

" Планираме да надградим със 100 камери оперативният център на Оперативна програма " Общинска защита “, като полицията ще има достъп до видеонаблюдението, с което се надяваме да подобрим сигурността на пловдивчани и гостите на града “, сподели зам.-кметът Йордан Ставрев. Той засегна и друга тематика – противозаконните сметища. По регионите в града има графици по кое време се правят инспекции, които графици ще бъдат изпратени на районните полицейски ръководства, с цел да се включат. 

Началникът на V РУП основен контрольор Иван Чочков разяснява различен добър резултат от взаимната работа сред община и полиция – алеята пред Белодробна болница следва да бъде разчистена от проститутките. " Благодарим ви за всички сигнали в региона на Белодробна болница. Вече работим по казуса – алеята ще бъде осветена, ще се инсталират и камери, с което ще я разчистим “, разясни Чочков и добави, че това ще стане в границите на идващите 2-3 седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР