Община Пловдив е сред отличниците в страната по финансова самостоятелност,

...
Община Пловдив е сред отличниците в страната по финансова самостоятелност,
Коментари Харесай

Пловдив сред финансовите отличници в страната

Община Пловдив е измежду отличниците в страната по финансова автономия, финансова резистентност и капиталова интензивност. Това сочи сложен разбор на Министерство на финансите за второто тримесечие на 2019 година В него са регистрирани също просрочени отговорности, поети задължения и отговорности за разноски на общините за посочения интервал. Общините Столична, Пловдив, Бургас, Сливен, Русе и Стара Загора към края на второто тримесечие на 2019 година образуват максимален остатък по бюджета си. Най-голямо понижение в размера на отговорностите за разноски по бюджетите си по отношение на края на 2018 година регистрират от Столична община, Пловдив, Перник, Добрич и Тунджа. Общините Септември, Хасково, Видин, Смолян и Созопол са с най-голямо понижение на поетите задължения за разноски по отношение на края на миналата година.

За интервала декември 2018-юни 2019 година просрочените отговорности по бюджета на област Пловдив са в размер на 528 195 лева За съпоставяне за година обратно: юни 2018-юни 2019 година, те са били 4 118 677 лева С най-негативни трендове по индикаторите за финансова автономия, финансова резистентност и капиталова интензивност за второто тримесечие на 2019 година са общините Костенец, Чирпан, Рудозем, Борован, Доспат, Тутракан, Антон, Кричим, Мездра, Рила и Минерални бани. Като цяло просрочените отговорности на общините към 30.06.2019 година са в размер на 132,1 млн. лева, в т. ч. по бюджета на общините 123,9 млн. лева

Просрочените отговорности по бюджетите на общините са образувани от 131 обитаеми места, което е 49,4% от общия брой общини. Иначе 134 са общините, които приключват второто тримесечие на 2019 година без просрочени отговорности в бюджета. Задълженията за разноски са в размер на 68,6 млн. лева, като при 10 от общините делът им по отношение на плануваните годишни бюджетни разноски надвишава 15 на 100.

Задълженията на общините с финансови усложнения са се нараснали по отношение на същия интервал на предходната година с 5 млн. лева В сметките за средства от Европейския съюз и в други сметки и действия просрочените отговорности са 8,3 млн. лева, или 6,3% от общия размер на просрочените отговорности на общините. По този параграф елементи по райони не са посочени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР