Община Пловдив е подписала договора с Фонд за устойчиви градове

...
Община Пловдив е подписала договора с Фонд за устойчиви градове
Коментари Харесай

Пловдив взе заема от 20 млн. лева за ПК „Младост”, зоопаркът обаче пак под въпрос

Община Пловдив е подписала контракта с Фонд за устойчиви градове за построяването на плувен комплекс „ Младост ”. Това е вторият контракт, който градските управляващи подписват по последния заем от 44 млн. лв. за спортни обекти. Другият бе за 24-млн. лв. за двата стадиона на Ботев и Локомотив.  
Прочетете още
Нисколихвеният заем е за 20 млн. лв., като за построяването на плувания комплекс бяха нужни 21 млн. лв.. Остатъка от 1 млн. лв. ще се поеме от локалния бюджет. Сумата въпреки всичко може да  бъде поправена, защото ще бъде направено препроектиране на част от съставените елементи. Те касаят най-много ел системите, както и слагането на фотоволатични системи, изясни зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Скоро се чака решението и на Общинския съвет за пренасочването на средствата от пробива на Водната палата.  Те би трябвало да отидат за два „ зелени ” плана – Дондуковата градина и зоопарка. Райчев обаче съобщи, че не е оптимист за втория обект.

„ След като изпратим решението на Общинския съвет и протокола от публичното разискване, ще чакаме отговор от Фонда за устойчиви градове.  Дори и да има позитивно мнение за зоопарка, аз не съм оптимистично надъхан за този план и имам запаси. На публичното разискване се видя, че има неодобрение от този план. Не желая втора проблем, като този с пробива на Водната палата ”, сподели зам.-кметът.

Там към момента не се знае какво ще са заплати на компанията, както и каква е нужната сума за възобновяване на настилките, а в допълнение и дали няма да има заведено дело от „ ИСА – 2000 ”.

„ В момента изготвяме отчета, както бе изискал Общинския съвет и ще го внесем за идната сесия ”, изясни Райчев.

В края на 2022 година локалният парламент взе решение да не се заплаща на компанията, до момента в който няма повсеместен отчет за осъществените действия. Тогава предлагането бе за 750 хиляди лева,, като 600 хиляди трябваше да бъдат дадени на „ ИСА-2000 “, а другите 150 хиляди да отидат за възобновяване на разрушеното.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР