Община Пловдив е изпратила покана на община Родопи за доброволно

...
Община Пловдив е изпратила покана на община Родопи за доброволно
Коментари Харесай

Анести Тимчев: Община Родопи да плати доброволно глобата, ин...

Община Пловдив е изпратила покана на община Родопи за непринудено погашение на задължението за прилагане на сметището в Цалапица, и в случай че сметките не бъдат погасени, ще се подхващат други ограничения.

„ Не ни се желае да стигаме до затварянето на депото в Цалапица за община „ Родопи”, само че каква виновност имат хората, чиито боклуци няма къде да се извозват? Водех доста диалози с управлението на общината. Казах: теглете заем, както направи кметът на община Стамболийски. До този миг обаче решение няма”, разяснява през днешния ден зам.-кметът по екология Анести Тимчев.

Община Пловдив е обжалвала акт, само че Върховен административен съд удостовери, че би трябвало да заплати 458 000 лв. с лихвите вместо " Родопи ".

Санкцията е наложена от Регионална инспекция за опазване на околната среда за това, че за 2014 година от Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците, чийто ръководител е кметът на община Пловдив, не са преведени дължимите отчисления за прилагане на депата за боклуци. По закон до март 2021 година за внасяне на средствата във фонда дава отговор ръководителят на сдружението или съответно - кмет на най-голямата община.

Актът на Регионална инспекция за опазване на околната среда е връчен на община Пловдив в края на 2019 година В началото на 2020 година се оказва, че от Регионална инспекция за опазване на околната среда със забавяне сформират още един акт – за непреведени пари на „ Родопи” за 2015 година

От 2016 година от " Родопи " стартират да се изплащат дължимите пари, а след март 2021 година се трансформира законът, и към този момент всяка община поема отговорността за отчисления към еко фонда, а не един кмет за всички.

Продължаваме да търсим решение от тази неприятна обстановка, сподели Анести Тимчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР