Община Пловдив е дала на Ботев срок от три месеца

...
Община Пловдив е дала на Ботев срок от три месеца
Коментари Харесай

Ботев натрупа сериозен дълг по концесиите, има три месеца да плати

Община Пловдив е дала на Ботев период от три месеца да изплати концесионните си отговорности към общината. Това излиза наяве от предварителното копие на доклада за концесиите, който ще бъде гледан като точка от дневния ред на сесията на общинския съвет на следващия ден.
Според информацията, ПФК Ботев дължи към 220 хиляди лв. концесионни такси, като главната част от тях са за стадион „ Христо Ботев “, а дребна част от отговорностите касаят и базата в Коматево. В документа се отбелязва, че за състезателен комплекс стадион „ Христо Ботев “ има насъбрани задължения от три календарни години. Дължимата за 2018 година сума е 75 677 лв. (без ДДС), за 2017 година тя е 68 258 лв. (без ДДС), а за 2016 година – 62 322 лв. (без ДДС).

За базата в Коматево пък не е предоставена информация за приходите за 2018 година, не е възложен и годишен финансов доклад, удостоверен от регистриран инспектор, като също по този начин не е заплатено дължимото годишно концесионно заплащане в размер на 18 000 лв. и лихви в размер на 560 лв. за просрочено заплащане за 2017 година. Липсва и гаранция за възнаграждение а концесионното заплащане за актуалната година в размер на 3 600 лв..

Общинската администрация неведнъж е изпращала увещание до концесионера, само че без резултат, показват от Общината. В тази връзка Комисията за надзор по осъществяване на концесионните контракти на свое съвещание в края на месец юни е взела решение да даде 3-месечен период на ПФК „ Ботев “ за погашение на отговорностите си, в противоположен случай дължимите пари ще бъдат събрани наложително. Очаква се от Ботев да платят дължимите суми, с цел да вземат позволение за градеж и по този начин да се размрази построяването на стадион „ Христо Ботев “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР