Община Плевен ще участва чрез 5 от населените си места

...
Община Плевен ще участва чрез 5 от населените си места
Коментари Харесай

Пет села от община Плевен ще участват в местна инициативна група

Община Плевен ще взе участие посредством 5 от обитаемоте си места - с. Бръшляница, с. Буковлък, с. Върбица, с. Опанец и с. Ясен, като основател на съдружие с нестопанска цел в социална изгода - Местна инициативна група на територията на община Гулянци. Общински съвет - Плевен, даде единодушие по импортираното предложение на извършеното в четвъртък изключително съвещание. Дневният ред на сесията включваше единствено тази точка.

В решението, признато от локалния парламент, се показва следното:

Общински съвет - Плевен, дава единодушие за присъединяване на Община Плевен посредством 5 от обитаемоте места, съставни на общината, както следва: с. Бръшляница, с. Буковлък, с. Върбица, с. Опанец и с. Ясен в границите на административните им граници като основател на Сдружение с нестопанска цел „ Местна инициативна група Гулянци - Плевен 2023 “ (името ще бъде одобрено на Учредителното събрание) на територията на община Гулянци и посочените обитаеми места от община Плевен по смисъла на мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване “ от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година

За представител на Община Плевен в Колективния висш орган (Общо събрание) на сдружението е избрана Ирена Николова - шеф отдел „ Спорт “ към Община Плевен, а в нейно неявяване Мариана Иванова - кмет на Кметство с. Ясен.

Определеният представител се упълномощава да взе участие от името на Община Плевен в учредителното заседание на сдружението и в по-нататъшната работа на Общото заседание, да показва мнения, да прави оферти и гласоподава по поставените за разглеждане въпроси от дневния ред, както откри за добре, без ограничавания и да подписва всички нужни документи от името и за сметка на Община Плевен.

Упълномощените представители се задължават да дават неотложно информация и/или документи за взети решения от органите на сдружението на кмета на Община Плевен и на Общински съвет - Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР