Община Плевен ще се включи в Build Solid Ground -

...
Община Плевен ще се включи в Build Solid Ground -
Коментари Харесай

Плевен се включва в глобална застъпическа кампания

Община Плевен ще се включи в Build Solid Ground - световна застъпническа акция на Habitat for Humanity за достъп до жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни по света. Инициативата се провежда в страната ни от Habitat for Humanity Bulgaria за трета година, задачата е да се построи сериозно схващане и интензивно ангажиране на европейските жители с световните цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации Дневен ред 2030.
В рамките на акцията на 13 октомври 2020 година в Заседателната зала на Община Плевен ще се организира семинар за показване на световните трендове за стабилно развиване на градовете и жилищната политика, на националните политики и положителни практики. Като сътрудник в акцията, Habitat for Humanity Bulgaria обезпечава и средства в размер до 4 200 лева за доброволческа самодейност за ободряване на градска и паркова инфраструктура. Доброволци ще боядисват в същия ден следобяд огради, катерушки, уреди и други в детските градини „ Незабравка ”, „ Звънче ” и „ Кокиче ”. Родители и деца ще се включат с непринуден труд в освежаването на детската площадка зад бл. 26 в жк „ Мара Денчева ”.
 Мавзолеят в Плевен ще е осветлен в зелено в символ на съпричастност във връзка Европейския ден на донорството Мавзолеят в Плевен ще е осветлен в зелено в символ на съпричастност във връзка Европейския ден на донорството
Параклис пантеон „ Св. Георги Победоносец ” в Плевен ще бъде осветлен в зелено от 19.00 до 21.00 часа на 10 октомври 2020 година,...
Според данните на Build Solid Ground до 2030 година трима от всеки пет души ще живеят в градове. Това прави урбанизацията една от най-трансформиращите трендове на 21-ви век. Тя има голямо влияние върху популацията, стопанската система, околната среда в градовете по целия свят, без значение дали те са в развити или разрастващи се страни. Урбанизацията също по този начин слага голямо предизвикателство пред устойчивостта във връзка с жилищното настаняване. Градовете могат да бъдат източник и на двете – както на провокации, по този начин и на решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР