Община Петрич защити финансиране за изпълнение на проект за цялостен

...
Община Петрич защити финансиране за изпълнение на проект за цялостен
Коментари Харесай

Изпълнено! Започна изпълнението на първи етап от рехабилитацията на пътя Струмешница – Гега

Община Петрич отбрани финансиране за осъществяване на план за повсеместен ремонт на общинския път от село Струмешница през село Боровичене до село Гега.

Ремонтните действия стартираха през днешния ден със алегорична гала „ първа копка “.

Този общински път е в доста неприятно техническо и експлоатационно положение. Трасето на пътя минава през планински терен. Разрушенията на пътната настилка са над 75% от общата повърхност.

В неприятно положение са и отводнителните уреди. Липсва отвесна сигнализация съвсем по цялата дължина на сектора, хоризонтална маркировка е в незадоволително положение.

В това си положение пътят не може да извършва функционалностите си за сигурност и успокоение при пътешестване. В региона, в който се намира пътят, има национални туристически обекти, развиват се селски и планински туризъм, което е съображение Община Петрич да го дефинира като стратегически значим сектор за икономическото развиване.

Подготвена беше цялостна документи за реализация на план за главен ремонт и реорганизация на пътя от началото му при с. Струмешница до с. Гега.

Участъкът е с дължина 10, 860 км. „ През летните месеци на 2022 година общините в страната приготвиха своите планове за значими пътни обекти, тъй като имаше отворено финансиране.

Средствата не са задоволителни за всички общини, което допуска, че качеството на плановете дефинира и класирането.

Община Петрич отбрани своя план сполучливо.

След оповестяването на поръчката за реализатор, започнаха жалбите.

И по този начин процедурата влезе в съда – до 11 октомври 2023 г, когато дефинитивно се произнесе Върховен административен съд в интерес на Общината.

Съгласно признатите правила на Министерство на регионалното развитие на Община Петрич са предоставени все още 50 % от средствата за целия сектор – малко над 5 млн лева

Успешното начало на реализацията на този първи стадий ще даде съображение на Община Петрич да кандидатства за обезпечаване на финансиране и за втория стадий.

Този план е следващият, предпазен от екипа БРЪЧКОВ, посредством който се усъвършенства положението на пътната инфраструктура в община Петрич. Това още веднъж се случва с привличането на външно финансиране.

Водосвет през днешния ден отслужи отец Ангел Кочев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР