Община Перник започна реализация на проект Енергийна ефективност в сгради“,

...
Община Перник започна реализация на проект Енергийна ефективност в сгради“,
Коментари Харесай

Училище и детска градина в Перник се превръщат в такива с близки до нулево енергийно потребление

Община Перник стартира реализация на план „ Енергийна успеваемост в здания “, реализиран с поддръжката на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 по меморандума сред България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

Проектът се осъществя по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, чиито програмен оператор е Министерството на енергетиката. На откриващо събитие на 11 октомври 2023г. в постройката на Община Перник бяха показани главните цели и цели на плана.

Участие в него взеха заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев, представители на Министерството на енергетиката, представители на VI СОУ " Св. св. Кирил и Методи " и Целодневна детска градина No 15 " Райна Княгиня ", в които ще се осъществят ограниченията за енергийна успеваемост, както и сътрудници на плана.

Три здания в община Перник - VI СОУ " Св. св. Кирил и Методи ", физкултурният салон на учебното заведение, както и целодневна детска градина No 15 " Райна Княгиня " – ще се трансформират в такива с близо до нулево енергийно ползване посредством осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост, планува планът. Общата му стойност е 2. 303 млн. лева

Реализирането на плана ще способства за нараснало произвеждане на сила от ВЕИ и ще подкрепи експертния потенциал в региона на енергийната успеваемост.

Дейностите по плана ще основат също и добра основа за задълбочаване на двустранните връзки сред страните донори Норвегия, Исландия и Лихтенщайн и страните бенефициенти, измежду които е и България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР