Община Перник няма да спира уличното осветление, каза кметът Станислав

...
Община Перник няма да спира уличното осветление, каза кметът Станислав
Коментари Харесай

Община Перник няма да спира уличното осветление

Община Перник няма да стопира уличното осветяване, сподели кметът Станислав Владимиров. Въпреки фрапантния скок в цената на тока, уличните лампи ще останат да светят през нощта, както в града, по този начин и в селата.
В продължение на дълги години за икономии уличното осветяване в пернишките села се спираше през нощта. Миналата година режимът бе отстранен и макар скъпия ток в този момент общинското управление не счита да връща остарялото състояние, сподели кметът Станислав Владимиров:
„ Ще намерим всевъзможни разновидности да компенсираме високия ток, тъй като прекъсването на уличното осветяване значи по-голяма неустановеност в града, увеличение на битовите закононарушения. Няма по какъв начин една община да желае да даде висококачествени услуги и да е без улично осветяване в тъмната част на денонощието. ”
За ноември и декември 2021 година общата сметка за ток на цялата община е З95 894  лв.. За същия интервал на миналата 2020 тя е била 175 955 лева.  За да се реши трайно казусът с тока, общината към този момент създава планове за основаването на личен слънчев парк. „ Не можем да издържим. Това е непостижимо за общината ”, добави Владимиров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР