Община Монтана обявява Националната изложба биенале Тенец, съобщиха местните власти.От

...
Община Монтана обявява Националната изложба биенале Тенец, съобщиха местните власти.От
Коментари Харесай

Община Монтана подготвя Националната изложба биенале Тенец

Община Монтана афишира Националната галерия биенале „ Тенец ”, оповестиха локалните управляващи.От 1 до 15 септември 2023 година ще се одобряват произведения за присъединяване в петото му издание.

Биеналето е отдадено на писателя Йордан Радичков.

Актуализираният устав на биеналето планува присъждането на седем награди.

Най-високото отличие - премия на името на Йордан Радичков от Община Монтана, е в размер на 3000 лева

Тя ще бъде присъдена на произведение, обвързвано с творчеството на Радичков и духа на Северозапада. Победителите в разделите „ Живопис “ и „ Скулптура “ ще получат награди от 2000 лева, а тези в разделите „ Графика “ и „ Приложни изкуства “ - по 1000 лева Със същата парична сума, обезпечена от Сдружение „ Приятели на Радичков ”, ще бъде насърчен и млад създател /до 30 години/. Наградата на Съюза на българските художници е 1200 лева Отличените създатели ще получат плакет и почетен диплом.

За присъединяване в биеналето се одобряват произведения, основани през последните три години. Изрично е условието да не са взели участие и награждавани в други изложения и състезания. Авторите могат да показват до три произведения от всеки раздел.

Изложбата с отличените произведения ще бъде открита на 6 октомври 2023 година (петък) в художествена изложба „ Кирил Петров ” (раздел „ Живопис ” и „ Скулптура “) и в експозиционна зала „ Кутловица ” (за раздели „ Графика ” и „ Приложни изкуства ”).

Националната галерия биенале „ Тенец ” се организира от 2014 година Тя се провежда от Община Монтана в партньорство със Съюза на българските художници /СБХ/, Художествена изложба „ Кирил Петров “ – Монтана, Представителството на СБХ – Монтана, Дружеството на художниците „ Тенец ” - Монтана.

Правилникът и поръчката за присъединяване са оповестени тук: https://www.montana.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B8/173
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР