Община Луковит започна изпълнението на проект Укрепване на общинския капацитет

...
Община Луковит започна изпълнението на проект Укрепване на общинския капацитет
Коментари Харесай

Луковит започна проект за укрепване на общинския капацитет при администриране на социалните услуги

Община Луковит стартира осъществяването на план „ Укрепване на общинския потенциал на Община Луковит “ с административен контракт за безплатна финансова помощ № BG05SFPR002-2.002-0063-C01, по процедура „ Укрепване на общинския потенциал “, предпочитана ос „ Социално включване и равни опция “ на Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд плюс. Обявен е конкурс за избор на чиновник във фронт офис на служба „ Сътрудник обществени действия “.

Проектът цели подготовка на общинските чиновници и създаване на потенциал за използване на Закона за обществените услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ във връзка с администрирането им. Служители ще изградят умения за умело ориентиране на кандидат-потребителите за обществени услуги, на претендентите за прилагане на персонална помощ, както и на всички жители с увреждания за недопускане ограничението на правата им.

Проектът включва действия, които ще обезпечат умело осъществяване на отговорностите на Общината по законите в обществената област: Закон за обществените услуги – в частта, обвързвана с ориентиране от общината за прилагане на обществени услуги, Закон за персоналната помощ и Закон за хората с увреждания.

В постройката на Община Луковит ще бъде основан фронт офис, наличен за хора с увреждания, който ще работи непрестанно от 07:00 до 19:00 ч. Ще бъдат наети двама нови чиновници – един за 23 месеца и един за 12 месеца. През първата година на плана четирима чиновници на общината ще покриват по график удълженото работно време на офиса.

Всички чиновници – и новоназначени, и към този момент наети, ще преминат образования за отговорностите и отговорностите на общините в осъществяване на законите в обществената сфера и самостоятелни и групови супервизии.

Проектните действия включват още правене на разбор на потребностите от обществени услуги, разбор на предоставяните обществени и интегрирани здравно-социални услуги и създаване на стратегия за развиване на обществените услуги на територията на общината.

Във всички обитаеми места ще се проведат разяснително-информационни акции за даването на персонална помощ, за обществените и здравно-социални услуги, предоставяни в общината, за опциите за разрешаване на проблемите, свързани с неналичието на досегаемост за хората с увреждания. Дейностите ще се обезпечават посредством механизма за съдействие и наблюдаване от страна на съвета по въпросите на обществените услуги в Община Луковит.

Бюджетът на плана е 118 407 лева, а срокът за неговото осъществяване е 24 месеца.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР