Община Ловеч обявява конкурс, посветен на Деня на народните будители

...
Община Ловеч обявява конкурс, посветен на Деня на народните будители
Коментари Харесай

Oбщина Ловеч обяви ученически конкурс, посветен на Деня на народните будители – 1 ноември

Община Ловеч афишира конкурс, отдаден на Деня на националните будители – 1 ноември. Конкурсът е за написване на есе на тематика „ Моите будители през днешния ден ” и е по Програма за стимулиране на действия и изяви на учениците, свързани със заниманията по ползи в ловешките учебни заведения през 2022 година.

Целта е да предизвика мисленето на младежите, креативната им изява и персонална позиция; да насочи вниманието им към днешните будители, които вдъхват сили и подтик на младежите за ползотворни дейности в името на по-доброто бъдеще на България. Конкурсът цели възпитаване на морални полезности, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие.

Срок за показване на есетата: 17.10.2022 година Предават се в запечатан плик за Общински конкурс за есе на тематика: „ Моите будители през днешния ден ”в Община Ловеч, Отдел „ Образование, просвета, вероизповедания, туризъм “, стая № 302, Албена Дунчева – мл. специалист „ Култура “.

Право на присъединяване в състезанието имат възпитаници, обхванати във всички провеждани занимания по ползи в учебните заведения на територията на Община Ловеч, включени в Програмата за стимулиране на действия и изяви на учениците, свързани със заниманията по ползи в ловешките учебни заведения през 2022 година.

Изискванията са:

- ясно и тъкмо дефинирана теза;
-удачно подбрани аргументи;
-личностна позиция;
- автентичност и креативен метод към темата;
- езикова и стилистична култура;
-шрифт Times New Roman 12;
-обемът да не е повече от 2 страници формат А4;
-текстът да бъде съпроводен със следната информация: персонално и фамилно имена създателя, възраст, учебно заведение, телефон за контакт.

Критериите за оценка включват тематична съгласуваност на есето, логическа конструкция на ревюто, съществуване на тези, подкрепени с обосновка, както и езиков речник и умеене да бъде употребен, правопис и пунктуация.

Класирането ще се извърши в две възрастови групи: от 10 до 14 години и от 15 до 19 години. Награждаването ще се извърши на тържествена гала във връзка 1-ви ноември – Ден на националните будители.Класираните есета ще бъдат отличени с грамоти и атрактивни материални награди за всяка възрастова група. За контакти и спомагателна информация тел.: 068/688292, Албена Дунчева – мл. специалист „ Култура “.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР