Община Летница отчита ръст на туристите на Крушунските водопади от

...
Община Летница отчита ръст на туристите на Крушунските водопади от
Коментари Харесай

Крушенските водопади привличат стотици хиляди туристи

Община Летница регистрира растеж на туристите на Крушунските водопади от началото на пандемията. Природният феномен е най-посещаваната забележителност в района.

Водопадите, които се намират в Деветашкото плато, се посещават годишно от над 150 хиляди туристи,поясни кметът на Летница Красимир Джонев.

„ Крушунските водопади са перлата на община Летница, с помощта на която през последните 10 години общината развива натоварен туризъм, вследствие на което се радваме на над 150 хиляди екскурзианта годишно. “

Джонев добави, че и тази година чака добър туристически сезон, защото разходките измежду природата са желани по време на пандемията.

„ Крушунските водопади съставляват травестинова каскада от поредност водопади, които се образуват от Крушунската река, протичайки през бигоров терен. Най-големият воден пад е към 35 м и съставлява перест водопад, който се счита за един от най-красивите в България. “

От съображения за сигурност е стеснен достъпът до скалните манастири след сриването в региона на Крушунските водопади през 2015 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР