Община Куклен спечели делото на последна инстанция срещу крематориума и

...
Община Куклен спечели делото на последна инстанция срещу крематориума и
Коментари Харесай

В Куклен няма да има крематориум

Община Куклен завоюва делото на последна инстанция против крематориума и кукленци няма да имат крематориум в градчето, заяви БНР, базирайки се на общината.

Оттам припомниха, делото бе формирано по техни тъжби с подписа на кмета Мария Белчева, както и на тъжба от няколко физически лица срещу Решение по оценка на въздействието на околната среда от 2017-та година на шефа на РИОСВ-Пловдив, с което е било утвърдено преустройството на склад за строителни материали в инсинератор за човешки тленни остатъци в парцел в околност " Орта хан ".
 Жителите на Куклен не желаят крематориум в града си Обновена
Жителите на Куклен не желаят крематориум в града си

Инсталацията ще замърси околната среда съгласно локалните

Тогава желанието за създаване на крематориум провокира бурна социална реакция. Хората предизвикаха подписка, събрала недоволството на повече от 2 хиляди души, които получиха поддръжка и от Пловдивския митрополит Николай.

Решението на Върховния административен съд завършва с почитание на всички възражения от страна на кмета на община Куклен Мария Белчева против Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив. Разноските по делото, които екоинспекцията би трябвало да заплати са в размер на 3 496,94 лв. в интерес на общината.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
 Куклен на протест против строителството на крематориум
Куклен на протест против строителството на крематориум

И поради замърсяване на въздуха, и поради религиозни убеждения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР