Община Казанлък, заедно с Thierhilfe suden Austria и фондация Animal

...
Община Казанлък, заедно с Thierhilfe suden Austria и фондация Animal
Коментари Харесай

Община Казанлък организира кампания по кастриране на бездомни кучета

Община Казанлък, дружно с Thierhilfe suden Austria и фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak разгласяваме есенната акция за кастриране на бездомни кучета, която ще се организира в последната работна седмица на месеца - от 25.10.2021 година (понеделник) до 29.10.2021 година (петък), в това число, в Общинския подслон за бездомни кучета.  

Тази година акцията ще обхавне и дворните кучета по обитаемоте места, в поддръжка на възрастните хора по селата в община Казанлък. Първоначално, акцията ще доближи на място гратис в град Шипка и село Розово, със съдействието на кметовете по места.  

Нека всички стопани на чипирани кучета („ дворни “) по обитаемоте места през месец октомври да се възползват и да ги кастрират гратис в Общинския подслон! (Чипирането може да се извърши във всяка една лечебница на територията на община Казанлък.) 

Желателно е авансово записване на телефон 0887 311 884 или 0896 600 524! 

Напомняме, че съгласно българското законодателство, кучетата на територията на страната би трябвало да бъдат чипирани и регистрирани в съответната община. Ползата от кастрацията за женските кучета е, че те са пощадени от женски болести, а при мъжките се понижава експанзията и рискът от заболявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР